2008. 10. 19.

fonalat festeni

Van néhány kötős gondolatom, egyre inkább körvonalazódó tervek. A fő limitáló tényező az, hogy bár sokkal több szép fonalat lehet kapni, mint régebben, azért mégiscsak " hozott anyagból" kell dolgozni.
Persze van amikor pont a fonal inspirál, de jó lenne az elképzelt dolgot az elképzelt fonalból megkötni. A varrósoknál már nagyon bejött a saját festés. Meg szeretném próbálni fonalakkal. Gondolom a Procion ide is jó lesz, csak természetes alapanyag kell.
( Sok ilyesmit láttam a hálón, de a 10 dekánkénti 20 dolláros ár + száll. költség gyakorlatilag elérhetetlenné teszi)
Ha lenne ötletetek a témában, főleg, hogy hol szerezhetnék be alapfonalakat, szépen megköszönném :).

19 megjegyzés:

anyahajó írta...

Ha jól tudom, a gyapjúfonal festhető. Az Operához közeli fonaldiszkontban kapható 5000 ft/ motring áron. A pontos címet nem tudom, de fonaldiszkont szóra keresve megtalálható könnyen.

Ahama írta...

Szia Anyahajó :)
Köszönöm az ötletet. Rákerestem, a cím Székely Mihály u. 11.
Hétfő, kedd, csüt 13-17ig vannak nyitva.

Kicsoda írta...

Szerintem a pamut is festheto kell legyen. Kepzeld nekem volt egy kb fel kilos feher es ott maradt a baratnomnel (Hong Kongban el most) en meg elfelejtettem, es teljesen rakeszultem, hogy befestem:-))))
Egyebkent szerintem netrol lehet, hogy erdemes lenne rendelni, mert mint a molino festes utan vegtelen dologra hasznalhato.

kastanie írta...

Használt ruha boltban is lehet kapni kilóra fonalakat, köztük pamutot is, azzal is lehetne próbálkozni.Én a Kálvin téri Alkalmiban és a Népszínház utcában szoktam nagy mennyiséget látni, de biztos van mindenhol

bucilla írta...

Én itt láttam elég jó áron:
http://www.kenderkoc.hu/
3000.- körül van kilója, ha jól emlékszem. Én pedig a savas bázisú festést próbálnám ki a gyapjún:) Akkor nem jönne ki belőle a lanolin, mint a lúgos változatnál:( Persze kis hazánkban nem lehet ilyesmit kapni....

anyahajó írta...

Ahama, ha végül festésre adnád a fejed, és nincs kedved egyedül művelni, csak szólj. Én is forgattam ilyesmit a fejemben, igaz, én a prociont nem ismerem, és inkább természetes festékanyagokban (festőnövényekben) gondolkodtam, de nyitott vagyok.

katafolt írta...

Ötletem,saját,nincs,de mutatok valamit:

http://picasaweb.google.fr/smaranda.bourgery/TeintureVegetale#

Ahama írta...

Lányok, köszönöm az tippeket!

Anyahajó, nem rossz ötlet :)).Körülnézek fonal-fronton és megbeszéljük.

Kata, sajnos nem tudom megnyitni :(, pedig az általad ajánlott frankofon dolgok nagyon jók szoktak lenni :).

katafolt írta...

Sajnálom...de ha a picasa keresőjébe beírod a tulajdonos nevét,kihozza a képtárait.Vagy próbáld meg a blogról,az ici-re kattints!

http://quilt-en-beauce.blogspot.com/

Katbo-Réka írta...

Kipécéztelek, nézz be légyszi hozzám.

Katbo-Réka írta...

Ja, Ahama, úgy tudod megnézni Katafolt által ajánlott oldalt, ha megnyitod ezt a bejegyzést, és ott hozza a hozzászólásokat is. Akkor teljes egészében látható a link. Én meg bírtam nyitni.

Névtelen írta...

Szia! Nyersgyapjút itt is lehet kapni: Guzsalyas Bolt http://www.kincstarhaz.tar.hu/
Készülök az üzletbe, majd érdeklődöm a festése iránt. Engem is nagyon foglalkoztat. Üdv, majonéz

Katbo-Réka írta...

Megint itt vagyok. Én a kenderkócban vettem egyszer gyapjú fonalat. Columbusz festékkel festettem meg,és hát nem lett az igazi. Olyan, mintha deres lenne a fonal. Nem szépek a színek. Rég volt, lehet, hogy a festéket se a megfelelő arányban használtam.

Ahama írta...

Réka, így sem megy, az első fotót látom, de az albumba nem enged bemenni, pedig biztos, hogy nagyon érdekes lenne :(.
A Procion a pamutot biztos, hogy megfesti, az anyagoknál is jó volt. A gyapjúról megkérdem Katafát is.

Majonéz, rokon lélekre bukkantam ismét?:)
Nagyon tetszik a blogod!

Katbo-Réka írta...

Hogy a frászba nem enged. Akkor én mit látok?

katafolt írta...

A blogról sem tudod megnézni ?

Ahama írta...

Se így, se úgy :((. Mindig azt írja ki, hogy hiba az oldalon. pedig most már egyre jobban érdekel. Az számíthat, hogy laptopról nézem??

bucilla írta...

Lányok! Tegnap voltam a kenderkócban, de nagyon rosszul emlékeztem, a natur gyapjúfonal 7 ezer/kg :( 1-2-3 szálasat lehet náluk venni, de inkább úgy mondanám, hogy rendelni, mert most is csak 3 szálas volt, és elég vastag......legalább is arra amire nekem kéne.

Anice kötős blogja írta...

Én úgy rendeltem fonalat a Rikker gyapjúműhelyből, ha rákeresel, kidobja a gép a címet. Van 1-2-3 eres fonal is. Én 2 ágút rendeltem, 3500/kg, 3hete. A praktika lelőhely címsorában van még gyapjús cím, ahonnan rendelni lehet, csak a postaköltség és az utánvét jön rá extra költségként, ezzel együtt van meg az 5000-es ár.