2008. 10. 17.

inspiráció

Eltűnődtem Kdatta tegnapi bejegyzésén. Tudjátok, a pitypangos táska ... Nekem jutott az öröm, hogy naponta láthatom az eredeti variációt Kicsoda párnáján , ami Kastant is megihlette.
Meg beszéltünk az inspirációról. A szó eredetileg belélegzést jelent. És itt van a lélegzés és a lélek biztosan nem véletlen egybecsengése is :).
Úgy gondolom, hogy ebben a kreatív körben, ahová nagy szerencsével valamennyien tartozunk, nagyon fontos az inspiráció - és nem is a konkrét munkák, hanem valamiféle szellemiség, aktivitás, érzés, nehéz pontosan megfogalmazni- legalább annyira mint a lélegzetvétel.
Kívánok magunknak még sokévi örömteli és gyönyörűségeket alkotó "együtt lélegzést".

9 megjegyzés:

Kicsoda írta...

En is igy erzem, egyutt lelegzes!! Engem pont ennek a hianya zavart es ami helyette van a gog. Nekem amikor megcsinalok valamit, amit en is `kaptam` es latom, hogy mas tovabb gondolja es jobban csinalja egyreszt persze rossz:-) masreszt kicsit magamenak erzem.
En most a pw-ot pont az inspiracio hianya miatt hagytam kicsit abba. Ha az ember keresi magat sokat kell kiserleteznie, de ugye az ido... ezert nezeget masokat, hogy abbol is tanul es talan par elvetelt kiserletet megsporol:-)en sokaig pl azt hittem, hogy a country az nagyon az enyem es halas vagyok Rekanak, hogy megcsinalta es lathatom, mert imadom, amit csinal, de rajottem (sok honapnyi munkat megsporolva), hogy ez nem en vagyok.

ezkriszti írta...

Ezt a belégzés dolgot nem tudtam. Érdekes.

Kata írta...

Én sem tudtam. De örülök, hogy együtt lélegzünk. :o)
Krisztám! Ha zavar a dolog szólj, és máskor odafigyelek, hogy ne érezd azt, hogy amit te találtál ki, azt pl én is megcsinálom. ;o) Tudod, hogy amit csinálsz, azt nagyon szeretem. :o)

36évi írta...

Jó gondolat, nem hiába szeretek jobban közösségben varrni, használhatóbb ötleteim is születnek. Talán, mert a lélektársaim ott lélegeznek körülöttem? :)))
A fenti kép nagyon tetszik.
Tegnap zene, ma kép, holnap mit kapok? ;)

Ahama írta...

Kriszta, szerintem azért nem ennyire rossz a helyzet. Persze, vannak negatív hangok is, de én inkább azt érzem, hogy nagyon sokat kapunk ettől a dologtól és a mérleg nagyon is pozitív :)
Valahogy ki kellene kicsit iktatnunk a mindannyiunkba belenevelődött versenyszellemet meg bizonyítási vágyat, ami nem könnyű, és egyszerűen élvezni az adódó újdonságokat. Ha valami önálló sikerül, akkor hurrá, de más ötletéből meríteni sem rossz(és most hagyom abba az okoskodást :)P).

Évi drága, tudom, ezt is csodálom benned. Nekem az itthoni magányban jobban megy.
A lista, meg sajnos a korral jár :)))

kastanie írta...

én is nagyon élvezem ezt a közeget!
Ahama, a kort meg ne is emlegesd, sokszor elkap az aggódás, hogy inkább a nagylányom illik közétek, én meg valami szereptévesztésben vagyok. :-)

katafolt írta...

De jó ezeket olvasni!Most nem is mondok semmit,köztetek hallgatni is jó :-)

És,igen,míg el nem felejtem,hoztam egy kis kötős inspirációt :

http://books.google.fr/books?id=KEuASzy1tggC&printsec=frontcover&lr=#PPA22,M1

Ahama írta...

Jaj,Márti, miket beszélsz :)),egyébként nem hiszem,hogy köztünk túl nagy lenne a korkülönbség. És ugye ez az egész nem korfüggő ?! :)))

Kata, köszönöm a linket :)

Kicsoda írta...

Katam, nem jol erted!!! itt pont az a lenyeg, hogy en is kaptam, nem az enyem, en csak az en szemszogembol megcsinaltam ujra! Ami `rossz`, az tisztan kiserleti kerdes:-). Ami meg a jo, azt ugyis erted:-)Dragam, szerintem TE pontosan tudod mirol beszelek!! Es ezennel felszolitalak, hogy MINDENT, ami eszedbe jut megcsinalj!! :-D

Marta, en nem erzem, hogy rossz lenne, sajnalom, hogy igy jott le:-)) epp forditva, meg kell talalni benne az egyensulyt.