2008. 12. 01.

Waldorf élet

A babakiállítás mellett az ünnepek közeledtével az iskolában is sűrűsödtek az események. A hét vége felé már komoly szervezést igényelt, hogy semmiről ne maradjunk le :)
Eszti harmadikos, teremtéstörténet epochájuk volt (az epochák 3-5 hetes időszakok, ami alatt egy bizonyos tárggyal, témával foglalkoznak behatóbban) és a végén a szülők előadtak egy ónémet teremtéstörténet darabot.

Másnap Fonó, ami délutáni sulibuli, mindig más nép kultúrájának, jellegzetes tárgyainak, zenéjének, ételeinek bemutatásával - most Marokkó volt soron- ahol a gyerekek is árulhatják saját portékáikat. Ebből persze Eszti sem maradt ki.
Idén még lesz Hónapünnep, ahol minden osztály előad valamilyen színpadi, főleg zenés produkciót és az Adventi kert ami egy-egy osztály bensőséges karácsonyváró ünnepe gyertyafénnyel és sok dallal, ezen a szülők és a testvérek is részt szoktak venni.

6 megjegyzés:

katafolt írta...

Annyira jó lehet ez így,irigylem a gyerekeidet :-)

Monika írta...

Milyen jó nekik!!!
Annyira,de annyira tetszik a fejléced a gyerekekkel!!!!

Zelnice írta...

Ez a Waldorf nekem kicsit távoli bolygó, de nagyon kíváncsi vagyok rá egy ideje, mert egyre inkább azt látom,hogy az eredendően okos, értelmes gyerekeimet rohadtul nem érdekli az iskola, a tanulás, de egy tantárgy sem igazán.Feladat,amit jól-rosszul,mikor hogy próbálnak teljesíteni.Én nem tudom felkelteni az érdeklődésüket csak igen korlátozott körben, de azt gondolm ez a suli dolga volna. Azért járnak oda. Vagy talán mégsem? Nem tudom,de erről egyszer szívesen beszélgetnék veled.Vagy tudsz esetleg valami fórumot, ahol erről folyik a szó?

Katbo-Réka írta...

Én meg a Waldorfról annyi különböző véleményt hallottam, hogy tulajdonképpen nem is tudom, hogy "félni"kell tőle, vagy szeretni.
Mindenesetre, amit én tudok, vagy ismerek belőle, az nagyon tetszik.

Kicsoda írta...

Ilyen csillagot tervezek mar a fene tudja miota!! Na majd otthon lebizniszeljuk Esztivel:-)

A waldorf, nagyon tanar fuggo, talan jobban, mint mas rendszerek. Nekem vannak kis es nagyobb gondjaim vele, de ha kozelben lenne tuti odamenne mind a ket gyerek... egy darabig biztosan.

Mi meg ugy tunik pont itt leszunk az Adventi unnepen, azt nagyon szeretem en is!

Ahama írta...

Tizedik éve "waldorfozunk" és nagyon jó választás volt. Véletlenek szerencsés sorozata ( vagy hívjuk másként ? :)) folytán találtunk rá és az iskolakeresésnél már nem volt kérdés, hogy hogyan tovább. Óriási mázlival megkaptuk Andrisnak a tökéletes osztálytanítót akinél jobbat komolyan nem tudok elképzelni.

Az más kérdés, hogy a "rendszer" elméleti alapjaiban vannak azért meredek dolgok, és mivel "A" waldorfosok sokan vannak és nem egyformák, előfordul olyan is, ami nem tetszik.
Persze, hogy nem tökéletes, de egy nagyonis pozitív és élhető alternatíva.