2009. 06. 17.

pihenésképp


Hiába szeretném, nem tudom az összes ráérő időmben kötni a stólát. Egy idő után összekuszálódnak a jelek, elkalandoznak a gondolataim, aztán már fejthetem is fel a fél sort, ami megint csak nem olyan egyszerű mint a lustakötésnél.
Lazításként varrtam egy babát. Nagyon jó így párhuzamosan dolgozni ha elég eltérő jellegűek a munkák. Biztos, hogy hamarabb lesz így készen a kettő, mintha egymás után csinálnám.
Már amikor vártam a fonalakat elkezdtem ezt a babát. Amolyan gombhoz a kabátot módszerrel, mert a csíkos festett anyag kínálta magát a harisnyához és szépen lassan felépült fölé a baba is :).
Kicsit tartok attól, hogy saját babát tervezzek, de végül is a gurulósban is ugyanezt csináljuk, csak lépésenként. Ezt most úgy fogtam fel és sokkal könnyebben ment.


Az én léptékem szerint ez egy nagy baba lett, majdnem 60 centis. Volt is gondom a fényképezéssel. Vagy a fények nem voltak jók, vagy a gépem gyenge, vagy egyszerűen csak én voltam béna, de nem igazán sikerült most visszaadnom amit látok a babában.
A Meskára azért feltettem :)

A LITTLE REST / Knitting the lace stole is a long, difficult thing. When I felt tired, I sewed a doll. The first step of making this was the hand dyeing, the stocking, before the other ideas of the body, face and dress. Sale on Meska.

8 megjegyzés:

katafolt írta...

Akkorát sóhajtottam,amikor megláttam a frissítésben,azt hallanod kellett volna...nagyon szeretem !

Szömörce írta...

Nagyon tetszik, teljesen a tiéd:))

Kicsoda írta...

a harisnya meg a szemuveg... jaj nagyon igazi!
azon gondolkodom, hogy valojabn kicsoda is ez a baba? nem kellene egy konyv a kezebe es a fuben hason fekve, tudod, ugy lablogatva olvas?:-)
azt szeretem, hogy a babaidnak mindig van tortenetuk.

Ahama írta...

Köszönöm Lányok, nagyon jólesik :)

Vacskamati írta...

Igaza van Krisztának- mintha valamelyik Pöttyös Könyv főhősnője lenne... Már harmadszor nézem meg.. :D

Zelnice írta...

Nagyon helyes! A harisnyától egész különleges, de az arca-haja sem tucat, az biztos!

Panti írta...

Helyes, s nagyon egyedi.

Timici írta...

gratulálok! nagyon helyes lett, az a harisnya nagyon tuti és az arca a szemüveggel meg a hajjal, annyira el van találva, nagyon tetszik! olyan ügyes vagy!!!
stólához sok türelmet, én a Lamináriát kötögetem lace wightból és legalább 5ször bontottam már vissza és nem csak fél sorokat, így most egy ideje már ránézni sem bírok:( pedig olyan szép lesz majd egyszer, kitartást Neked!