2010. 04. 25.

sárkányos sokadalom

Van, hogy minden klappol. Gyönyörű az idő, jó a szervezés, mindenki lelkes és még az is összejön, hogy a hagyományosan szombaton megtartott vígasság épp Szent György napra esik.

Sokadalmat írtam, mert messze több ez egy kirakodóvásárnál. Helyszín az óbudai Fő tér és a Zichy kastély onnan nyíló kertje. Az idei már a tizenötödik, és az eddigi évek tapasztalataira építve talán a legjobban sikerült volt.


A téren hagyományos kézművesvásárt tartanak és emellett egész nap különböző zenekarok, kórusok lépnek fel, sokféle műfajban.
A Kastélykert kicsit zártabb, intimebb terében családi kézművesprogramokon lehet résztvenni és a régi vásárok attrakcióit például hordólovaglást vagy a célbadobást lehet kipróbálni. A megéhezőket gondosan összeállított, javarészt bio alapanyagokból készült finomságok várják.


És mivel Szent György nap, az Óbudai Waldorf iskola tanárai, szülők és a gyerekek eljátsszák a sárkányölő legendáját is. Minden évben más osztály bújik a sárkányba, idén pont Esztiéken volt a sor.


Ez is egyfajta érési folyamat. Amikor egy kisgyerek először találkozik a sárkánnyal, még ha tetszik is neki amikor a nagyok beöltöznek, a hangos morgástól és üvöltéstől általában megijed, mert az nagyon félelmetes ám. Aztán az évek során egyre bátrabb lesz és kisiskolásként már alig várja, hogy mikor sárkányozik végre az ő osztálya.Természetesen a Magonc együttes is zenélt. Eszti először gitározott nagyobb közönség előtt.


Igazi tavaszi forgatag volt. Egész nap sokan voltunk, együtt voltunk és nagyon jól éreztük magunkat.

5 megjegyzés:

F.Gina írta...

Csodás nap lehetett, igazi feltöltődés ! Milyen helyesek, és mekkora volt a sárkány :))

Karina írta...

De jó volt a hangulat, nagyon jó kis beszámoló! És a lányod milyen szép, sugárzik róla az öröm, ahogy gitározik!!
A táskád pedig használat közben is szuperül néz ki, Anyahajó örülhet, hogy szereted!

ezkriszti írta...

De jó lehetett Nektek!!! Kellenek az ilyen, jól sikerült, minden klappolt napok. :-)Eszternek gratula.

36évi írta...

Jaj, de szépek vagytok, már olyan rég láttalak titeket. :(
Fanninak is mutattam a képeket, meg is jegyeztük, az a sárgászöld ruha nagyon ott van :)))

Ahama írta...

Minden évben van ilyemi, jövőre gyertek el !

Eszti nevében köszi, nagyon izgult ám :)