2012. 04. 02.

párnák nyárra

Találtam a turiban egy közel kétméteres virágos lenvászon anyagot ami a nagymamám hajdani párnáira emlékeztetett és a szélessége is az ikeás kispárnáért kiáltott. Keresgéltem hátlapnak valót és néhány nap múlva ugyanott egy méretben egyező, színben hozzáillő zöld vászondarabra bukkantam, feltehetőleg korábban is összetartozhattak, bár az eredeti rendeltetésükre nem jöttem rá.


Öt párna jött ki belőlük. Mivel kétoldalas használatra gondoltam, nem hagytam külön bebújtató nyílást,  hiszen alig pár perc lesz  mosás után újra összeöltögetni a két szélt.


Nagyon régen nem varrtam már géppel, és bár ennél egyszerűbb varrófeladat kevés van, azért  kifejezetten jólesett. A nappali meg kapott egy kis megelőlegezett nyári hangulatot.


9 megjegyzés:

Julcsi írta...

De jó kis anyag ez:) Üde színfolt:)

Zsuzsi írta...

Nagyon-nagyon csinosak!

Brigi írta...

szepek a szinek!

Otthon Művek írta...

Nagyon jók lettek, hangulatos és vidám velük a kanapé!
Ui.: a töltet nem mosható? Akkor nem kellene szétszedni...

zazálea írta...

hová lett a tegnapi bejegyzésem?:( igenis beírom még egyszer, hogy milyen vidám színei vannak, frissek és üdék és még zöldek is!

és azt is bírom még egyszer,hoyg rám mindig húsvét tájékán tör rám a párnavarrás, tavaly is volt,idén már nézegetem :)

aarkus írta...

Hú, mennyire szépek és vidámak? Tegnap óta ezen gondolkodom, hogy mitől ennyire vidámak ezek a párnák?! Nagyon tetszenek.

Ahama írta...

Köszi Lányok :)

Adél, nem a töltet miatt, az mosható, de ez a vászon attól összegyűrődik, ha ránéz az ember, nem hiszem, hogy menne vasalás nélkül, majd meglátom.

Zaza, párnából sosem elég.

Cserny Cherry Ildikó írta...

Nagyon jók lettek! És én is hetek óta kerülgetem a párnára való megvarrását. :)

undercover írta...

Óh,de szépek! Igazi otthon illatot árasztanak magukból.