2014. 06. 21.

London again, avagy hogyan nem találkoztunk Benedict Cumberbatch-csel

Nagyon nagyon húzós volt az elmúlt félév. Izgalmak, megmérettetések, változások. Kellett egy kis totál kikapcs.
London döbbenetes hullámvasút. A tempó az utcákon, a metróaluljárókban elkapja az embert és félelmetes sebességgel sodorja előre. Hatalmas tömeg és mégsincs fennakadás, az alapállás az, hogy működjünk együtt és mindenki tegye a maga dolgát.

Rögtön egy erős felütéssel kezdtünk, első programunk II. Erzsébet megtekintése volt. A királynő igazi születésnapja áprilisban van, de a kiszámíthatatlan időjárásra tekintettel hivatalosan június első felében ünneplik meg. (Teljesen véletlenül alakult így, már lefoglaltuk a jegyeket, amikor kiderült, hogy ez az esemény épp az utunk idejére esik.)
A Buckingham palotától induló Mall sugárúton vonul végig a testőrség őfelségével és a királyi családdal a díszszemlére, majd ugyanazon az úton vissza, így a szerencsés turista elmondhatja, hogy röpke pár órás várakozás árán néhány másodpercre saját szemével, élőben látta a  hírességeket.



Másnap Brighton. 1 órás vonatút déli irányban a Csatorna partjára. Ez is olyan, hogy ott kell megtapasztalni. Amíg nem jártunk hideg tengereknél, úgy gondoltam, hogy csak jobb híján van kultusza a tengerparti üdüléseknek ezekben az országokban, hiszen milyen is az a strand ahol csak elvétve süt ki a nap és az ember belefagy a vízbe. De nem, kifejezett hangulata van, nagyon lehet élvezni.





Az elmaradhatatlan nevezetességek helyett itt most inkább pár helyi érdekesség:

 haladnak a korral



 trónörökösok legóból a Hamleys játékáruházban

 utcai dekoráció

 kilátás a Tate Modern éttermének tükrében

 lazítás egy fárasztó banki nap után

látkép a Tower Bridge felső szintjéről

 Martin Freeman azért megvolt, bár csak plakáton

és végül két ismert forgatási helyszín:



A reptéri busz a Baker Street környékéről indult, úgyhogy nagyon odaillőek voltak Mycroft Holmes felejthetetlen szavai az utolsó reggelen: "Sorry, but the holiday is over, back to Baker Street. "

3 megjegyzés:

aarkus írta...

Hű, de klassz volt ez a kis utazás a képeiddel, egészen beleéltem magam! :-))

Ahama írta...

:)), el kell menni, ahányszor csak lehet

Katalin írta...

nagyon tetszett a beszámolód, köszi