2009. 02. 08.

Harangod

Szokott lenni egy tábor. Nyáron, persze.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Nagykálló határában. Erdővel övezett nagy füves réten, dombok alján, tó mellett.
Télen így néz ki:


Ez a Tánccsűr, ahol reggel a kicsik játszanak népi körjátékokat, napközben intenzív néptánctanítás folyik, este meg hajnalig tartó táncház kezdődik. Nyáron, persze.
Aki nem táncol, az kézműveskedik. Kosarat köt, nemezel, csipkét ver, sző, gyöngyöt fűz, agyagozik, fafarag, csuhézik, bőrözik. Vagy kószál a mezőn, kirándul, süt-főz, strandra megy, ahogy jólesik.
Sokan visszajárnak, van aki már az unokáját is hozza.


Téka, majd Kaláris volt, most újra Téka a neve, de nem ez a döntő.
Nézzetek szét a honlapjukon. Az idei július 22-től augusztus 2-ig lesz.

Korán szólok? Tudom. Csak tegyétek el egy kis memóriazugba ezt a bejegyzést, hogy majd, ha a családi programot tervezitek a szünetre előjöjjön: "hogy is van az a tábor?"
Mert szeretnék sokatokkal találkozni Harangodon. Majd nyáron, persze :).

HARANGOD / Folk dance and craft camp (pottery, weaving, felting etc.) Nagykálló-Harangod, Hungary 22.07.-02.08. 2009. information

16 megjegyzés:

Abile írta...

Nagyon csábítóan hangzik... és az alsó képek is igencsak hívogatóak! A havas is szép, de én már úgy vágyom a napsütésre :o))

Kormica írta...

Nagyon klassz ! A férjem is ilyenbe jár évek óta Békéscsabára nyaranta. No nem kötni, vagy csipkét verni, hanem kemencét építeni (trükköket ellesni a tapasztaltabbaktól), mert ott ezek mellett, amit írtál, még az is van, mint népi kézműves mesterség. Ő is mindig sok élménnyel jön haza. Én nem voltam, mert egy babával, később totyogóval nemigen tudtam volna ott mit csinálni, talán majd 1-2 év múlva. Ebben a ti táborotokban van kemencés szekció ?
Jó táborozást nektek.

Szentpyr írta...

Engem is nagyon megfogott, amit írtál! Mit gondolsz milyen pici gyerekkel érdemes elindulni? Ábel addigra 1,5 éves lesz... szerinted?

Monika írta...

Hú,ez egy mesés hely lehet!!!Köszönöm,hogy időben szóltál!:)

Zelnice írta...

Hú,ez a kollázs... annyira barátságos és hívogató...szerinted egy másfél évessel, ha férjjel váltva babázunk,kivitelezhető? Szoktak ott ilyen picik is lenni? Persze férj nem tudom még mit szólna az ötlethez...

Zelnice írta...

:-( férj leszavazta,brühühü...

Ahama írta...

Nagyon sokan mennek kicsi gyerekkel, Orsi 10 hónapos volt amikor először vittük. Nagyon élvezik. Nagy szabadságélményt nyújt és közben teljesen biztonságos, mert mindenki odafigyel a gyerekekre.

Kormica, van egy meglévő kemence, amiben a kenyeret és más finomságokat sütik és az utolsó előtti nap a domb oldalában lévő üreget kiegészítve raknak egy fazekaskemencét amiben kiégetik a héten készült dolgokat.

Vio, van még pár hónapod, hogy rábeszéld:). Nemigen szoktam ott unatkozó férfiembert látni.

Bármikor lehet csatlakozni, akár 1-2 napra is érdemes lemenni.

Kérdezzetek nyugodtan a részletekről.
( Én már ma indulnék)

Kicsoda írta...

En nyaraltam itt (nem a taborban) meg kozepiskolaval, nagyon jo hely!!
Annyira nem tudom elkepzelni, hogy lesz iden nyar:-(

Katbo-Réka írta...

Olyan jó, hogy már sok ilyen hely közül válogathatunk. Köszi, nagyon hangulatosak a képek.

Felföldi Zsuzsanna írta...

Köszönöm ezt a bejegyzést, a szívem csordultig tele lett tőle. Én Nagykállóban nőttem fel, az én szülővárosom amiről ilyen szépeket írtok! Drágák vagytok. Mindenkinek szeretettel ajánlom ezt a harangodi alkotótábort, a várost és az egész Nyírséget! Én is írtam már erről a vidékről bejegyzést a blogomba (Most már tudom, miért...), de még írni fogok sokat Nagykállóról. Ideális helyszín a feltöltődéshez, és a teljes szabadságérzéshez. Mielőtt kezdődik a tábor, írok majd ide, ebbe a blogba megjegyzésként néhány helyszínt, amit érdemes a városban megnézni, ha elfogadjátok. Pl. Ínység domb. Nagyon örülök ennek a mai cikkednek!!! Köszönöm!!! És a tábor valóban nagyon "alkotó", eredeti, és tényleg sok család megy egészen kicsi babával. A gyerekeknek is sok természeti érdekesség van, dombok közé építtették, ürgék szaladgálnak, mi még kicsi teknősbékát is találtunk a fűben. Nagyon jó!!

Ahama írta...

Szia Virágbarátnő:)
De jó olvasni a "helyiek" véleményét is. Szerencsés helyzetben vannak a kállóiak, csak ki kell kerekezni és már ott is van a jó kis tábor. Bár sátorban ébredni egy szép nyári reggelen kihagyhatatlan élmény :)).
Megköszönném, ha majd írnál nyár elején a környék érdekességeiről.

A blogodnak is örülök. Kocakertészként vadászom a konkrét kerti jótanácsokat adó blogokra.
Nagyfiam meg lelkes csillagász :).

Zelnice írta...

ahama, megpróbálkozom még puhítani...azért az jó, ha pár napra is lehet menni, mert nem nagy a kockázat ha gerda nem bírja, vagy férj tiltakozik ;-)

Felföldi Zsuzsanna írta...

Szia Ahama!

Bocs, hogy ilyen későn írok vissza, pedig rögtön olvastam a Te válaszodat. Majd nyár elején ömlengeni :) fogok a környékbeli hangulatos helyekről (addigra hátha többet is felfedezek). Nagyon szeretem, hogy amint legördítem az oldaladat, máris zenél a lapod!! Annyira jó!!

Mártamásé írta...

Nagyon örülök, hogy írtál erről a táborról pont ilyesmire vágyunk.

Vuiolini sorsát könnyítendő, fel tudok ajánlani két kis lelkes gyerekpesztrát. :-))Mostanában jelentették be, hogy kistestvért szeretnének. Lekésték !

Ahama írta...

Márti, biztos, hogy nagyon élveznétek :)

dytudtyujdytdgh írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.