2009. 05. 28.

gurulós

Van egy játékunk a babás topikon. Olyasmi, mint foltoséknál a guruló orsó, csak mi - míly meglepő - babákat varrunk közösen.
Egyikünk elkészíti a testet, továbbküldi a másodiknak aki a haját, a harmadik az arcát, a negyedik a ruháját varrja meg. Kaphat még kiegészítőket és végül az első játszótársé lesz, aki még tetszése szerint alakíthat rajta.
Fő szabály, hogy mindez a legteljesebb titokban zajlik, a legkisebb utalást sem szabad tenni a már elkészült részekre, nehogy befolyásolja a többieket.

Amikor készen van, bemutatjuk a topikon és mindenki elmondja ő mit látott a babába, honnan kapta az épp megvalósult ötletet.

Tavaly már játszottunk egy sorozatot, nagyon jópofa babákkal.(A képtáramban megnézhetitek azokat amikben én is benne voltam.). Idén 4 csoport jött össze, vagyis, összesen 16 babát várunk.

Az első már megszületett:



Tallina indította a kört, az ő babájának Panti varrt hajat.


Az arcát Vacsakamati hímezte. És rám várt a feladat, hogy elkészítsem a ruháját.

Ez úgy megy, hogy várod, várod a postást :)P, aztán egy nap végre megkapod a jól kitömött nagy borítékot és ott van a kezedben a félig kész baba, amibe a többiek már beletették fantáziájuk, jókedvük és varrni tudásuk legjavát.
Most hogyan tovább?
Mindig van egy első blikk: na, ebből csak ez lehet, semmi más. Van, hogy ez a legjobb és tényleg ez lesz a végső forma is.
De érdemes azért tovább is gondolkodni. Kitenni a babát a polcra és napokig hozzá sem nyúlni, csak néha-néha ránézni és hagyni, hadd érlelődjön a fejedben a dolog.
És aztán egyszer csak bevillan az, amire igazán született a baba és akkor már tényleg nem kérdés mi lesz belőle.
( b. variáció, amikor varrás közben derül ki, hogy mégsem úgy jó, akkor kibontod - brr!- és kezdődik előlről a folyamat)


Ennél a babánál a csukott szem és mosolygós arc volt számomra a meghatározó. Kislány, aki valami szépet álmodik. ( Mint utóbb kiderült, Vacskamati szende, lesütött szemű 19. századi kisasszonynak szánta :) ).
Ha álmodik, akkor hálóruha.
És itt jött be a továbbgondolósdi, ne legyen az elsőre beugró.
Mivel akkoriban hosszantartó meleg volt, jött a napozós- strandolós ötlet.


Már régóta meglévő és a legjobb felhasználásra váró turkálós pamutanyagból és saját festésű selyemmolinóból kapott olyan fodrosbugyis fürdőrucit, amilyet kislány koromban mindig is szerettem volna :).
A kék-sárga bútorbolt tányéralátétje kiváló strandgyékénynek bizonyult és varrtam még egy szatyrot is neki, amibe beleteheti a cuccait.



TEAM GAME / There is a doll-maker topic, where we have, among others, a team game. Four women together make four dolls. Every part of each doll by another of us. One makes the body, next one the hair, the third one the face and the last one the dress and the accessoires. The doll's owner will be the first lady. The dolls of the last year game You can see in my gallery.
There are 4 groups this year, so there will be 16 dolls.
Here is the first. Body made by Tallina, hair: Panti, face: Vacskamati and the finishing was mine.

10 megjegyzés:

Fércművek írta...

Meg kell zabálni. :))

Vacskamati írta...

"Ez úgy megy, hogy várod, várod a postást :)P... "
:-DDD Jól van, értem én.. :D

Olyan jó lenne, ha az enyém lenne.. :D Jövőre majd én is ilyen dundi babócát varrok, hogy ilyen cukiságot kapjak vissza... :D (Nem mintha nem lennék megelégedve a tavalyival... :D)

Hogy teljes legyen a kép, Pantinak is van blogja: http://tpanti.blogspot.com/

Abile írta...

Én olvastam régebben a gurulós babáról a topikon és nagyon-nagyon jó ötletnek találom! Most látom már készen is! Szuper jópofa!

Edige írta...

Ez tök jó lett! Tényleg nagyon izgalmas lehet így alkotni.

Ahama írta...

IO, köszi, belinkeltem.

Lányok, a játék nyitott, figyelni kell a topikon, hogy mikor kezdjük szervezni az azévit, általában év elején.

Névtelen írta...

Hát ez nagyon helyes lett!

Ahama írta...

IO, a másik kérdésedre: többször kaptam már olyan kommentet, teljesen ismeretlenektől, amik 18 éven felülieknek való(?) oldalakra linkeltek :(. Ezeket sem terjeszteni nem akarom, sem azt, hogy a gyerekeim pont tőlem találjanak oda.

Kicsoda írta...

En meg eloszor a hajtol, aztan az arctol lettem volna ketsegek kozt, ez meg annyira rendben van! Pont annyi meglepo van benne, hogy `eszembe nem jutott volna` pedig tok termeszetes:-)))

Vacskamati írta...

Ahama: :((( Hát ez gáz.. mintha lenne valami tiltó funckió erre a beállításoknál, nem?

Kicsoda, mint érintett kérdem: mijazhogy kétségek közt????!! :-o :DD

Kicsoda írta...

IO. hogy en nagyon nehezen tudok `egyutt` dolgozni. Ha csinalok valamit szivesen odaadom, de valahogy ha nyomas van rajtam nem latom merre hany lepes:-)