2009. 10. 03.

párna, némi retro fílinggel :)

Általában természetes anyagú fonallal dolgozom, de néha elcsábít egy-egy ilyesmi:



Már csak azért is, mert mozgatja a fantáziámat, hogy mi is lesz belőle. Mert sokszor van, hogy a motring remekül néz ki, aztán megkötve nagy koppanás.

Mostanában leginkább a fonalból kialakuló kötött anyag textúrája és ha többszínű akkor a színhatása foglalkoztat. Régebben a kötéspróbát csak szükséges unalmas bevezetőnek tartottam, most talán az a legizgalmasabb része számomra a kötésnek.

Ebből a pomponos fonalból nagyon puha tapintású anyag lett, kb. mint egy jó vastag polártakaró.



Egész pulcsi belőle kissé túl "érdekes" lenne, főleg hordani :)P, inkább mindenféle kiegészítőben gondolkodtam.
Elsőre egy párna készült, festett zsákvászon hátlappal.




Lásd még :itt.

FUNNY YARN - FUNNY PILLOW

18 megjegyzés:

Timici írta...

nagyon jó lett! nekem tetszik, főleg hogy tudom, tényleg milyen finom puha:o)
én sem rajongok a műszálasokért, de ez annyira vicces a sok pomponnal;o) ez a párna telitalálat, pici babának kocsitakarónak is szuper lenne

KicsiKató írta...

"Csudapofa" ez a fonal, nem láttam még megkötött állapotában. Kíváncsi vagyok, mi mindenre ihlet még:))

Carol Anna írta...

Nagyon klassz dolgot alkottál ebből a fonalból!
A minap én is szereztem be belőle ilyen kéket és pirosat is.
Nagyon "muris" ez a fonal. :-D

Kicsoda írta...

szerintem te bator vagy, en nem mertem volna megvenni:-) pedig allati jo!!
en most a festett fonalainkba vagyok belebolondulva, ANNYIRA jo kotni;-)

Karina írta...

Kedves Ahama!
Nagyon jópofa ez a fonal, bár én ilyennel még nem próbálkoznék. Kezdő kötő-horgoló vagyok, neked viszont sok tapasztalatod van. Megengednéd, hogy feltegyek pár kérdést? pl, van-e valami jó fonallelő helyed Bp-en, én Dunakeszin alig találok választékot. A másik általános sapkakötés ügyben, konkrétan, van-e valami szabály, mikor mennyit kell szaporítani-fogyasztani? Milyen összetételű fonalból - mit érdemes kötni? Én sajna egyenlőre csak próba-szerencse alapon kötögetek, horgolok, jó lenne fejlődni ebben :-)

Aranka írta...

Jól mutat a pomponos párna és nagyon kellemes színei vannak.

Edige írta...

Nagyon jó ötlet! Már én is találkoztam hasonló fonallal, de el nem tudtam képzelni, hogy mit lehetne kötni belőle... Most már tudom!!!

lomaquilt írta...

Én ilyen fonalból (maga a fonal volt sokszinű) sálat láttam és valószinű úgy csinálták, hogy a bogyók vizszintesek legyenek ée egymás fölé kerüljenek. Ha nincs fölötte a fonal, ki nem találom miből és hogyan készült.

szkornelia írta...

De jó ötlet! Igazán jól néz ki, és jó puha is lehet. Szemezgettem én is ezzel a fonallal, de én is jártam már többször úgy, hogy a polcon vagy a zacskóban jól nézett ki a motring, de később használhatatlannak bizonyult.

Karina írta...

Kedves Ahama!
Nagyon köszi előre is, az e-mail címem:
alfaro.carina@gmail.com

ezkriszti írta...

Nagyon vidám...és kék. :-)

Gabella írta...

Én csak sima sálat csináltam, sima fehér pomponosból, de ez a párna mindent visz!

swarbli írta...

Hát ez óriási!
Tényleg már teljesen el is felejtettem ezt a fonalat, pedig mikor Gabellánál láttam sálnak megkötve már akkor megtetszett. Magamtól sose mertem volna ilyen fonalat venni. De most, hogy már több formában is láttam megkötve nagyon tetszik. Ez a színösszeállítás különösen kedvemre való.

Zelnice írta...

nagyon izgalmas és különleges lett!

Abile írta...

Épp a minap tapiztam egy ilyen gombolyagot a rövidáruban... Nekem is nagyon tetszett, csak nem tudtam mi készüljön belőle. Aztán tegnap kaptam kézhez az Amelie újság friss számát, amelyben egy táskát kötöttek ebből a fajta fonalból. Nagggyon jól néz ki párnád is!!

Zsupszi írta...

Hogy csináltad, hogy ilyen szabálytalanul állnak a bogyók? :-)
Nekem is megtetszett tavaly egy ilyen gombolyag, ki is próbáltam gyorsan, de rájöttem, hogy amikor katonás rendben állnak a bogyók, az nem tetszik...

Ahama írta...

Igen, én is láttam, miután ezt megkötöttem azt a szabályos változatot. Gondolom, az lesz belőle, ha a fonalhoz adott leírás szerint köti az ember. Az nekem sem igazán jött be.
Én egyszerűen kötöttem lustakötéssel, ahogy jött a fonal, ha a vékony rész akkor azt, aha a bumszli, akkor azt használtam fel, függetlenül attól, hogy éppen hogy állt a soros szem :).

Zsupszi írta...

Köszi! Akkor próbálkozom én is majd...
Ja, és nagyon jó lett a párna! :-)