2011. 02. 28.

együtt (ez is) könnyebb !


Őszinte vallomás: néha komoly nehézségeim vannak a lakás rendbentartásával. Mert vagy állandóan pakol az ember, vagy állandóan veszekszik a családtagokkal, hogy rakjanak rendet, vagy folyamatosan koszban él...


Vagy esetleg használja a FlyLady programot (saját magyarítással :)P fly = légy , lady = hölgy, vagyis: légyhölgy, de inkább: Légy Hölgy!).
Aki még nem ismeri, ez egy átfogó gyakorlati útmutató a mindennapi otthoni feladatok megoldására (amit mindenki a saját viszonyaihoz igazíthat) de ami a legfontosabb, egyfajta attitűd javaslat, ahhoz, hogy a házitündérkedés közben a ház és a tündér is jól járjon.

Via ismertetett meg több mint egy éve a programmal és nálunk annyira bevált, hogy egyedül élő édesapám is alkalmazza és nagy segítségnek tartja.
(Most márciusban az urban-eve blogon (újra)indul a praktikus tanácsokat adó sorozat.)

11 megjegyzés:

GumiPók írta...

Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmet! Nem csak hogy együtt könnyebb, hanem ha valaki okos (és nem okoskodó) tanácsokat ad legalább a szintentartáshoz, már az is jó. Köszi, köszi!

katafolt írta...

Lehet még rosszabb: amikor a vagy helyett és van.
Jut eszembe, végül nem ért ide az a meghívó...

Névtelen írta...

Nálunk és van.. :)))

zazálea írta...

Márta, én komolyan kérdezem, hoyg ez tényleg segít? az a napi 15 perc az olyan semminek tűnik, lehetséges, hogy így is működik?
nagyon komolyan kérdezem, mert nem győzök helyt állni én sem....
tényleg tudod ajánlani?

BKata írta...

Tényleg működik!!! És az elnevezés még mást is jelent, egy mozaikszó is egyben: Finally Love Yourself:-)

Zsukkata írta...

Tavaly még nem igazán hatott meg a dolog, mondván, hogy uralom én a helyzetet enélkül a program nélkül is, de most azt hiszem beszállok, mert ahogy nőnek a gyerekek, úgy nő a káosz is....

Ahama írta...

Tényleg működik. Azért több mint 15 perc, mert a zónázáson kívül vannak napi rutinfeladatok is, de azokkal együtt sem sok. A lényeg a kis lépések, hogy akármilyen pici változás van, az már eredmény és a folyamatosság. Ha tényleg minden nap megcsinálod rengeteget segít.

Kata, írok mailt.

KAnya, persze, ez az én adaptációm ;)

Flier Judit írta...

Majdnem minden vasárnap elhatározom, hogy most aztán tényleg végigcsinálom, de általában csütörtökig tart a lelkesedésem, pedig nagy szükség lenne rá :), talán majd most!

BKata írta...

Ahama, nem az első esett hogy nem esett le nekem egy virtuális poén... éreztem, hogy valami nincs rendben velem:-)xscosp

Ahama írta...

Judit, ha heti 3-4 napon tudod alkalmazni, az sztem már nagyon jó és nagy eredményt hoz. Én is mindig a folyamatosságon bukom meg, állandóan újra kell kezdenem.

KAnya :), az utolsó betűidet viszont én nem értem :)

Lele írta...

Én is zónázok már az ösz óta kisebb-nagyobb sikerrel.Nálam is jól bejött.
Szintén Via blogja "inspirált".