2011. 05. 29.

olimpia Alsóörsön

Az ötödikes Waldorf iskolások egész évi fő témája az ókori Görögország. Amelyik tantárgyban csak lehet foglalkoznak annak történelmével, művészetével, tudományos életével. Az év egyik csúcspontja pedig a mindig más városban megrendezésre kerülő Waldorf olimpia.
Az ország majd minden Waldorf iskolájából mintegy négyszáz ötödikes gyerek gyűlt össze idén Alsóörsön. Komoly előkészületek is történtek, heteken át minden reggel futóedzést tartottak, gyakorolták a versenyszámokat, olimpiai ruhát készítettek.
Majd három napon át már a Balatonnál táboroztak, készültek a versenyre.

Tizenkét városállam polgáraiként vettek részt az olimpián, minden városállamba került minden résztvevő osztályból néhány gyerek így távol élő barátokat is lehetett szerezni. Eszti Thébát erősítette. Ez volt a zászlójuk és az olimpiai láng.



Nem helyezésekért folyó versenyként kell az egészet elképzelni, ez inkább egy nagy közös próbatétel. Mindenki indul minden klasszikus olimpiai számban (többféle futás, magas- és távolugrás, diszkoszvetés, gerelyhajítás, bírkózás).

Sajnos az időjárás a lehető legrosszabban alakult, pont a verseny napjára lett hideg, szeles és esős, de a gyerekek igazán derekasan állták a sarat - szó szerint - és a végén büszkén fogadták a városállam vezető tanárok elismerését.

Itt is olvashattok az olimpiáról.





Másnap pedig, talán jutalmul, hogy ottmaradtunk még egy éjszakát és nem futamodtunk meg a hidegfront elől, gyönyörű koranyári vasárnapot élvezhettünk.

9 megjegyzés:

Kicsoda írta...

Ezek fantasztikusak! Nem kerdes, hogy 10 ev mulva az iskolabol mire fognak emlekezni.

Zelnice írta...

hm, mégiscsak jó ez a waldorf, de én nem vagyok elég bátor hozzá :-)

bsi írta...

Amit írtál, csak megerősíteni tudom, mégis arra gondolok, mennyire nem lehet elképzelni, míg részt nem vesz egy ilyen olimpián az ember!
Mi már másodszor élhettük át a gyerekeink jóvoltából most szombaton, nagyon-nagyon jó élmény volt megint!
bsi

Ahama írta...

Igen, többek között az ilyen dolgokért egyértelmű, hogy a W-t kellett választanunk.

Szia bsi :)
Tényleg különleges hangulata volt. Ti honnan jöttetek?

bsi írta...

Két gyermekem jár a szegedi W.iskolába. A képeken sapkában a kislányod mellett az én ötödikesem oszt. tanítója látható, mint városállam-vezető.
Blogom nincs, de a tiedet régóta látogatom!A korábbi képeken Eszter számomra idősebbenek, komolyabbnak tűnt, mint egy ötödikes! W.-os üdvözlettel: B. S. Ildi

Ahama írta...

:), kicsi a világ. Örülök, hogy ha virtuálisan is, de itt is összefutottunk.

Ahama írta...

Még valami :), amikor Esztinek elmondtam amit írtál, rögtön azt mondta, hogy nagyon kedves és jó fej volt az a tanárnő

Én írta...

Szervusztok!
Itt gyűjtöm az Olimpiáról készült élménybeszámolókat, képeket, videókat:
Nézzétek meg!

Ahama írta...

Köszönöm, ha nem bánod utólagosan be is linkelem a bejegyzésbe.