2009. 05. 22.

belehúztam :)


Nagyon megtetszettek a Bent Creek SAL mintái, külön-külön és főleg egyben. Még az év elején kezdtem el hímezni és meglepett, milyen aprólékos és hosszadalmas munka.

Csináltam, csinálgattam és rájöttem, hogy ha tartom az egy kép - egy hónap tempót, az életben nem leszek vele készen :)P. Mivel a többiek legtöbben már tavaly befejezék, a csapattal való együtthaladás motiváló erejét sem tudtam már kihasználni.

Ezért és mert Eszter is nagyon bíztatott, végül nekiláttam és egy hónap alatt kihímeztem a második félévet. Kerete végül nem lett, direkt. Úgy éreztem, hogy ehhez az anyaghoz és a színekhez jobban illik az egyszerű befejezés.
Naptárnak készült, a számok mágnessel vannak rögzítve.

Amit itt a blogban még nem mutattam: a nyári hónapok és végül az utolsó négyes.




CAN'T WAIT / I like the pattern of Bent Creek SAL but didn't like the rate of 1 picture/month. So I increased the speed and made the last 6 in one month. It's a calendar with changeable numbers fixed by magnetic plate.

9 megjegyzés:

Monika írta...

Húúúúúú! Nagggyon tetszik!!!!!!Tökéletes!

zazálea írta...

Jaj, mennyi öltést kellett ehhez ölteni... persze, értem én, hogy csak a végeredményt kell nézni, de akkor is, látom benne a türelmet is... lenyűgöző, na. :o)

Kicsoda írta...

azta, tenylge belehuztal, multkor mikor lattam meg jocskan hianyzott belole. A szamokat meg nem ertettem igazan:-) de most mar igen es tok jo otlet!!!
En egy dolgot csinalnek maskepp, de csak mert Julcsitol kaptam csini akasztot, ami olyan kovacsolt vasszeru. Szoval olyanra akasztanam:-)es tenyleg nem kell semmi szel neki!

Vacskamati írta...

Nagyon stílusos! A számokat naponta cserélitek rajta?

Szentpyr írta...

Nagyon tetszik a végjáték:), vagány, igényes, eredeti!

Zelnice írta...

remek lett!
a számok mágnessel? fém lapra dolgoztad a hímzést? nekem is elkelne egy ilyen,ha minden reggel kiraknám hányadika va, nem a gyerekektől kérdezgetném délután hogy hogy áll a naptár...
érdekes,amikor megláttam h. fentről lefelé múlnak a hónapok, az nekem furcsa volt. nekem fordítva lenne "logikus" ami persze nem logika kérdése, ezek érzetek. egyszer a mozaikos blogon volt arról értekezés, hogy egy képen merre kell folyjon a víz, vagy merre kell ússzon egy hal, mert ezeknek mind megvannak a jelentései. ha meg akarnám indokolni, miért furcsa nekem a lefelé menő elrendezés, hát talán mert ha a föld felé múlika az idő, akkor igen hamar beleütközik,az ég felé haladva meg nyitva a pálya, mehet bármeddig az időszámítás :-)

Ahama írta...

Köszi Lányok :)

Zazálea, ez pontosan olyan munka, ahol, ha nem figyelsz direkt rá, a könnyed kis minták mellett fel sem tűnik, hogy mennyi apró részletből áll össze.

Kicsoda, a következőt olyanra teszem :)))

Kreat boltban vettem kivágott farostlemez számokat.A hátoldalukra ragasztottam öntapadós mágneslapot és egy kis négyszöget kivágtam a mágneslapból, az van hátul, ahhoz tapad a szám. Azt kell megnézni a vételnél, hogy elég erős legyen a mágnes.

Vio, érdekes amit írsz :). Nekem így jött. Az viszont eszembe jutott amikor az elrendezésen gondolkodtam, hogy valahogy végteleníteni kellene, talán vízszintesen egymás mellé téve és vmi lapos hengerszerűségre rádolgozva, az állandó körforgás érzékeltetésére.( aztán az egyszerűbb mo. győzött :) )

elina írta...

Hat ez GYONYORUUUU!!!!!!!!!!

Timici írta...

jól belehúzál!:o)
gratulálok nagyon jó lett!!!!
én sajnos még sehol sem vagyok vele...:(