2009. 06. 23.

jól gondoljátok meg! :)

Félreértés ne essék, senkit sem akarok lebeszélni valamilyen nagyszabású csipkecsoda megkötéséről. Sőt!
De azért egy kis lélekbeli felkészülés nem árt. A kötés nekem -eddig- kellemes, agypihentető kikapcsolódás volt, utazás, tévézés, neadjisten hajdanán egyetemi előadás :)P alatt kiválóan folytatható. Kicsoda még azt is állítja, hogy ő olvasás! közben is tud kötni, elhiszem neki.

Na ez a stóla feladta a leckét. Totális összpontosítást igényel, pillanatnyi lazaság nélkül. Egyetlen szem félrekötése borítja az egész további munkát.
Mutattam már a kezdést, kötöttem még rá annyit, hogy majdnem a negyedénél tartottam:

és akkor lefejtettem az egészet.
Nem bánom, mert több sebből vérzett. Féltem, hogy nem lesz elég fonalam ezért keskenyebbre kezdtem és a mintaváltásnál belegabalyodtam, megpróbáltam korrigálni, de nem lett jó. Szóval valószínűleg a világ legnagyobb kötéspróbáját alkottam meg :).
De annyi haszon volt az egészből, hogy lemérve-kiszámolgatva, most úgy tűnik kényelmesen elég lesz a teljes hosszra/szélességre a meglévő fonal.
Annyira tetszik a fonal és a minta is, hogy ha majd egyszer készen lesz kompromisszumok nélkül szeretnék örülni neki.

Most magabiztosan és örömmel kötöm a már megismert mintát, de azért jó, ha a gyerekek addig elvannak magukban :), és este eljön egy pont, ahonnan egyszerűen nem tudok már tovább eléggé odafigyelni rá.
Itt tartok most, már majdnem készen van annyi amennyit lebontottam.



TO KNIT AND TO REKNIT / Falling in love with this incredible lace stole I knitted it all my spare time, but did some great mistakes, so I decided to undo all. It wasn't a trouble, cause I could see I would have enough yarn for the pattern. And here is my "new version" :).

14 megjegyzés:

Melinda írta...

Nos, ez nem egy alnagyolt minta, az már egyszer biztos!:)) Erre tényleg rendesen oda kell figyelni. De ha élvezed, akkor minden rendben van. Kíváncsian várom készen! Ó és ne feledjem: gyönyörű a fonalad színe!:)

Panti írta...

Nagyon jól néz ki. A színe, és a mintája is nagyon teszik. Én is csipkemintát kötök most, de ilyenbe ritkán fogok én is, mivel ezt nem lehet, csak úgy letenni és majd újra kötöm, vagy TV nézés közben, mert hát én akkor kötök. És persze néha közben bontok, mivel a sor végére közben elszámolom magam.

Edige írta...

Nagyon szép lesz, úgyhogy valószínűleg megéri a sok bonyodalmat!

zazálea írta...

Azt hiszem, én nem fogok ilyenbe bele, még a "próbádnál " is ezt gondoltam, most viszont a teljes meggyőződés beszél belőlem. Ilyenkor én félrehajítom, szóval, kalapemelés a türelmed előtt.

Névtelen írta...

gyönyörű lesz :)))

Kicsoda írta...

igy kifeszitve latszik igazan, hogy mennyire kulonleges!
en most horgolok, mert az gyors (de nem lehet olvasni kozben:-))
egyebkent meg dragam, en gyerek pulcsikat gyartottam olvasas kozben, amin max csavart minta volt es egybe is kotottem, igy meg szamolni sem kellett:-D

hortenzita írta...

Továbbra is sok kitartást kívánok!
Szerintem ritka a csipkekötés bontás nélkül. Kivétel, ha bonthatatlan a fonal...

Ahama írta...

Köszönöm a bíztatásokat.
A feladat nagysága jelenleg inkább lelkesít mint megrémiszt :)

Ami nehezíti kicsit, hogy ez a lace vastagság annyira vékony, hogy sokszor nehéz visszakövetni az egyes szemeket, vagyis ránézésre megmondani, hol is tartok éppen.

Kriszta írta...

Eszméletlen szép ez a minta, és a fonalad színe is gyönyörű! Türelmet és kitartást kívánok, és kíváncsian várom a végeredményt :)

Kati írta...

Húúú, hát ehhez tényleg kell türelem! Nem is kevés:)
Nagyon szép lesz.:)

Timici írta...

kitartást kívánok! a fonal és a minta is gyönyörű, de nem egyszerű az egyszer biztos
én a Lamináriát kötöttem ilyenből(máig sincs kész), rengetegszer bontottam vissza, mert folyton elszámoltam vagy éjjel belealudtam és a ráhajtást a visszáján nem kötöttem le stb. szóval kb. át tudom érezni, amit írsz, drukkolok nagyon!!! kikapcsolódásképp esetleg egy újabb baba???:)

Millie írta...

Ez gyönyörű!

Vacskamati írta...

Csodás kifeszítve! Én nem tudom elrontani, valahogy annyira adja magát a minta, hogy pár szem után gyanús lesz, ha nem stimmel valami.. A Laminarián is max. fél sort kellett visszafejtenem.. Későbbi javítás ilyen bonyolult mintánál valóban kizárt.. :)

Zelnice írta...

nagyon légies, gyönyörű!
Nem tudom csak a kép lett-e jobb, de a 2. sokkal szebbnek mutatja a stólát. Ha így van, megérte az újrakezdés!